Masif Parke
Zemin döşeme malzemeleri arasında en çok tercih edilen parke çeşitlerinden biri olan ahşap parke, uzun ömürlü, ısı ve ses izalosyonu sağlaması, sistre olabilmesinden dolayı masif parke yıllardır tercihlerimiz arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Ham madde olarak Afrika’dan ve uzak doğudan getirilen taslak tomruklardan üretilmektedir. Üretim dayanıklı uzun ömürlü ve sert ağaçlardan yapılmaktadır. Üzerinde 6 mm sistre payı ile ömür boyu sıcak ve sağlıklı ortamlar sunmaktadır. Parke üretiminde, yüksek dayanıma sahip olmaları nedeni ile yapraklı türler tercih edilmektedir. Bu amaçla mağazamızda yerli ve ithal ağaç türlerinden olan meşe, Akçaağaç, kayın dışbudak, ceviz, teak, merbau, sapelli, doussie, iroko, wenge, bambu ve jatoba kullanılmaktadır.

masif parke
Masif Parke Montajı
Satın aldığınız masif parke, modern sistemler ile kurutulmuş ahşaptan üretilmiştir. Döşeme esnasında iyi sonuç alınabilmesi için aşağıdaki hususlara mutlak suretle dikkat edilmesi gerekmektedir.
Uygulama öncesinde
* Parkenizi döşetmeyi düşündüğünüz tarihten en az 2 hafta önce döşenecek mekana koyunuz.
* Eğer parkeniz naylon ile ambalajlanmış ise mutlak surette ambalajından çıkartınız.
* Parke döşeme yapılacak zemin düzgünlüğünü kontrol ediniz.
* Parke döşenecek zeminin kuruluğunu kontrol ettiriniz. Zemin istenen kuruluk nispetine ulaşmadan parkenizi döşetmeyiniz.
Uygulama sırasında
* Parke uygulanacak ortam ısının 15 C’den az olmaması tercih edilir.
* Parkenizi solvent veya poliüretan esaslı tutkal ile zemine yapıştırın. Su esaslı tutkal kullanmayınız.
* Döşeme işlemi bittikten sonra en az 2 hafta beklemeden sistre ve cila işlemini yaptırmayınız.
* Bu bekleme süresinde parke yüzeyini korumak için kesinlikle naylon örtü kullanmayınız.
Parke Döşeyeceğiniz Şap Zeminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Şap oldukça sıkı olarak dökülmüş olmalıdır. Çekiç ile şapın üzerine vurarak çivi benzeri ucu sivriltilmiş bir maddeyi şapın üzerine sürterek zeminin sıklığını ve yüzey sertliği konusunda bilgi sahibi olunabilir. Bu evsafta şapı elde etmek için, şapın 400 dozdan düşük olmaması gerekir. Şapın yüzeyine çekiç ile vurulduğu zaman iz kalmamalı ve çivi benzeri maddeler şapın üzerine sürtüldüğünde derin izler ve toz oluşmamalıdır. Eğer şap aşırı derecede tozlanıyorsa, tutkal uygulaması öncesinde mutlak surette bu tozlanmayı kesecek bir astar kullanılmalıdır.